Musik

 

Sångerska och pianist med en repertoar som spänner sig över de flesta genrer, jag är verksam som soloartist och i olika konstellationer.

 

– Sång / Piano till bröllop & fest
– Kapellmästare
– Körledare
– Kyrkokonserter

 

Bröllop

Jag spelar piano, orgel och sjunger på ert bröllop.

Ni kan få hela paketet eller anlita mig som enbart solist.
För mig är det en hjärtefråga att det blir precis så som ni vill ha det.
Jag samarbetar även med andra musiker.

Jag har spelat och sjungit på över 300 bröllop, och kan både anlitas som kantor och solist.

Se omdömen nedan,

Vi träffade Anita för ett år sedan på en Bröllopsmässa och det var då vi kom på att vi ville ha någon som sjöng på vårt bröllop. Vi fastnade för Anita på en gång!

Hon antog dessutom vår ”utmaning”.. en låt på svenska och en låt på italienska, som krävde ett oerhört stort engagemang! En sak kommer vi alltid att minnas och bära med oss i våra hjärtan.. sången! Den var himmelsk och förde  våra svenska och italienska familjer samman. Anita sjöng från hjärtat och vi skulle varmt rekommendera henne till alla!

Jennie & Alberto

Tack för all den fina musiken på vårt bröllop! Ville bara skicka en bild som minne och säga att både prästen och fotografen kommenterat utgångsmusiken. De tyckte den var fantastisk! Fotografen sa att han fick rysningar. Vi håller med – det blev jättebra!

Maria & Mikael

Anita spelade och sjöng på vårt bröllop i maj 2022. Det var helt fantastiskt! Anita har en väldigt fin och stark röst och framförde sången på ett väldigt personligt och proffsigt sätt. Vi kan varmt rekommendera att anlita Anita!

Sofia & Kristian, vigsel på Tjolöholm 220528

Att anlita Anita som kantor och musiker är ett säkert kort som alltid levererar ett professionellt och fint framträdande. Hennes oerhört stora kunskap, noggrannhet och omtänksamhet uppskattas av våra brudpar och oss.”

Maria Förssell Six Slottshusfru, Bröllops- och festarrangemang

Konserter

Jag gör konserter i skilda sammanhang, såväl solistiskt som tillsammans med kolleger och i olika konstellationer.

Jag trivs med att spela i små och stora sammanhang.
Eftersom jag är genrebred, så blir det både klassiskt, finstämd jazz, visa m.m Allt anpassas till det speciella tillfället. Det kan vara julkonserter, sommarkonserter och samarbeten med solister och körer.

Med Trio Fenestra har jag gjort kyrkoturnéer och julkonserter. Där är jag sångerska och pianist och samarbetar med Karin Nygren på violin och John Jensen på kontrabas.

Kapellmästare – Repetitör – Körledare

Jag jobbar ibland som kapellmästare i musikaler och andra konserter. Det är väldigt stimulerande att vara med i hela repetitionsarbetet och se det färdiga resultatet växa fram till premiären! Ofta fungerar jag både som pianist och hjälp till sångarna vid instudering i dessa sammanhang.

En av de roligaste musikaler jag varit kapellmästare i är utan tvekan Jesus Christ Superstar. Musiken i den musikalen innehåller så många genrer och ger stora utmaningar!

Jag har också varit repetitör åt en skandinavisk kör som repeterade Händels Messias och Verdis requiem. När körerna sedan reste ut i världen, åkte jag med. Det året var det Sydney och Singapore som var resmålen. På en skandinavisk afton i Sydneys Operahus var jag svensk pianosolist och spelade tre stycken av W. Peterson Berger. Ett kärt minne!

Som körledare har jag lett barnkörer, ungdomskörer och vuxenkörer och ensembler.

Piano/sångundervisning

Jag har en lång erfarenhet som pedagog och har arbetat på Kulturskolan i många år. Att undervisa parallellt med att jobba som musiker är något som passar mig bra. Jag tycker om alla möten med fina elever på olika nivåer. Det har även blivit fler vuxna elever på senare tid och det känns väldigt roligt!

Jag ger individuella lektioner eller i grupp.

Eftersom jag också är utbildad ICC Coach, så kan jag ge kraftfulla verktyg om du har speciella mål du vill uppnå.

I min sångundervisning finns delar av röstyogan med som en viktig grund. Det ger en trygghet och stabilitet i kroppen och rösten. Detta ger dig de bästa förutsättningar och ökar din röstkvalité och ditt medvetande. Vi låter rösten ta plats i kroppen!

Jag har undervisat i piano i många år och på alla nivåer, och i alla genrer. Eftersom jag själv jobbat länge som musiker, så har jag också mycket erfarenhet och kunskap om mental träning inför konserter och framträdanden. Detta är något jag gärna delar med mig av till mina elever. Det kan vara som scenisk beredskap eller något att ha med sig i livet. Det kan vara skönt att ha en liten verktygslåda, när det behövs.

Välkommen att kontakta mig om du vill veta mer!